Skärgårdsbåtens Dag 60 år

Skärgårdsbåtens Dag 60 år

Sol och försommar, ljusa kvällar och sommaren står för dörren! Skärgårdens trafikantförening kommer att arrangera Skärgårdsbåtens Dag onsdagen den 12 juni.Välkommen att fira sommarens början! 

Det är 60 år sedan Skärgårdsbåtens Dag arrangerades för första gången. I tidningarnas reportage från kvällen den 10 juni 1964 uttrycktes förhoppning att det skulle bli ett årligt återkommande arrangemang. Så har det också blivit, långt över förväntan! Efter 60 år har Skärgårdsbåtens Dag blivit den givna och traditionella sättet att fira sommarens början, vid Strömkajen och i Vaxholm. 

Hjärtligt välkommen att delta, ta med familj, släkt och vänner och bekanta onsdagen den 12 juni, en helkväll med resa till skärgårdsstaden Vaxholm för att uppleva försommarkvällen där. Fartygen avgår från Strömkajen i Stockholm kl. 18.00 för gemensam färd till Vaxholm. Där är det en fest med marknad, musik, underhållning och aktiviteter. Fartygen avgår åter till Stockholm kl. 21.30. 

Till de deltagande fartygen hör Storskär, Norrskär, Mariefred, Blidösund och Västan. Biljett gäller för resa med deltagande ångbåtar och motorfartyg. En biljett gäller för specificerat fartyg vid resan tillVaxholm och för valfritt av de deltagande fartygen under återresan till Stockholm. Cafeteriaservering på samtliga fartyg och matsalsservering ombord flertalet av de deltagande båtarna. Plats i matsal bokas hos respektive rederi.

Biljetter till Skärgårdsbåtens Dag köper du via denna länk:

https://nortic.se/ticket/event/56243?language=sv 

Mer information om arrangemanget finns på Skärgårdens trafikantförenings hemsida: http://www.skargardstrafikanten.se/text1_35.html

Skärgårdens trafikantförening tel. 08-662 89 02, öppet helgfri måndag- onsdag 11.00-17.00, e-post: info@skargardstrafikanten.se